Vlaamse Ruimtevaartdagen

20 November 2015 09:30 - 22 November 2015 17:00

Brabanthal, Brabantlaan 1, Leuven

Vlaamse Ruimtevaartdagen

Ruimtevaartdagen

 

Over de Ruimtevaartdagen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 november 2015 vindt in de Brabanthal in Leuven een nieuwe editie plaats van de Ruimtevaartdagen. De organisatie is in handen van de VRI (Vlaamse Ruimtevaartindustrie vzw), de overkoepelende vereniging van de Vlaamse ruimtevaartbedrijven en onderzoeksinstellingen

Volg zeker ook onze facebookpagina voor de laatste updates vanop onze stand! 

Openingstijden
  • vrijdag 20 november: 9u30 tot 17u (scholendag en jobbeurs)
  • zaterdag 21 november: 10u30 tot 17u 
  • zondag 22 november: 10u30 tot 17u
Jobbeurs op de Vlaamse Ruimtevaartdagen

Ben je net of bijna afgestudeerd, ben je actief of heb je interesse in wetenschap en techniek … en droom je van een boeiende loopbaan? Op de Vlaamse Ruimtevaartdagen zullen de Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen hun vacatures aan jou voorstellen. Bekijk onze vacatures alvast hier.

Scholendag op de Vlaamse Ruimtevaartdagen

Op vrijdag 20 november zijn middelbare scholen uit heel Vlaanderen welkom om gratis kennis te maken met de Vlaamse ruimtevaartindustrie. Op het programma staan heel wat presentaties en workshops waarmee de industrie haar kunnen toont aan bezoekende scholieren en leerkrachten. 

Uit vorige edities bleek dat ruimtevaart een uitstekend middel is om de jeugd warm te maken voor wetenschap en technologie. Ruimtevaart blijft iedereen, en jongeren in het bijzonder, boeien. Hier willen we op inspelen door de verwezenlijkingen van onze eigen bedrijven en onderzoekers te tonen aan de jeugd. Die lokale toets maakt de boodschap nog indringender. Zo zullen er onder meer experimenten getoond worden die werden ontwikkeld door Vlaamse bedrijven. En vanzelfsprekend zal ook de eigen PROBA-satelliet (van het Kruibeekse bedrijf QINETIQ) niet ontbreken. Deze zal aangevuld worden met maquettes van andere ruimtetuigen. 

Naast de Vlaamse verwezenlijkingen zullen op de Vlaamse Ruimtevaartdagen ook concrete toepassingen getoond worden van ruimtevaart in het dagdagelijkse leven. Zo krijgen de leerlingen een globaal beeld van de ruimtevaart: van exploraties van planeten tot spin-offs in het dagelijkse gebruik.